Skip to main content

To oplevelser ud af mange

Solen var meget skarp - derfor de flotte ansigter

King of Kings

I søndags fik vi en invitation fra et par af volontørerne hos Schevet Achim, om at tage til gudstjeneste i den amerikanske menighed King of Kings. Vi nåede lige hjem til snacks og rent tøj, (det er som om at alting er mere beskidt hernede, godt vi har en vaskemaskine) derefter gik vi ellers mod kirken, som vil sige en biograflignende sal, hvor menigheden holder til. Vi er blevet enige om, at det var en dejlig oplevelse selvom både lovsang og forkyndelse var meget amerikansk, med ekstra meget AMEN og Halleluja.

Særligt for mig føles lovsangen nærmest hjemlig, selvom vi er langt væk hjemmefra, og det var fedt at få muligheden for at prise Gud, sammen med mennesker af mange forskellige nationaliter.

Oliebjerget

Efter tre arbejdsdage ved organisationen Shevet Achim (som I kommer til at høre mere om senere) havde vi igår fri, så vi kunne komme med den danske kirke på guidet tur på Oliebjerget. Klokken 08 startede turen fra bunden af bjerget, og undervejs så vi nogle forskellige helligsteder, som formodes, at være de bibelske steder Jesus har været. Ved de forskellige stop læste vi bibelteksterne som var knyttet til stederne, hvilket satte teksterne i et nyt perspektiv og gav en større forståelse for beretningerne. Vi fik for eksempel lov til at se Getsemane Have, hvor Jesus bad inden han skulle anholdes og Tårekirken (Dominus Flevit), som er det sted man mener, at Jesus græd over Jerusalem. Vi sluttede turen af på toppen af bjerget, hvor vi spiste falafler på en super flot tagterrasse med en betagende udsigt over byen.

Her ses The Golden Gate
Her ses The Golden Gate