Skip to main content

Tora-portion: Samme budskab i nye klæder

Herren talte til Moses og sagde: >>Tag Aron og hans sønner, og tag klæderne, salvningsolien, syndoffertyren, de to væddere og kurven med de usyrede brød, og kald hele menigheden sammen ved indgangen til Åbenbaringsteltet.<<
Ugens portion: 3. Mosebog 6,1-8,36 

Nogle gange når jeg dykker ned i Skriften, bliver jeg helt benovet over, hvor mange detaljer der er. I sådanne kapitler som denne uges portion har, er der mange detaljer. Egentlig synes jeg, at detaljerne om alle disse ofre, som Aron og hans sønner skal forrette er lidt fremmedgørende.

Som en der lever i 2018, hvor det med slagtning af dyr og at brænde afgrøder ikke er hverdagsbeskæftigelse, bliver jeg næsten helt træt og overmandet af disse tre kapitler. Hvad skal jeg tage med herfra? Ud over, at det var sådan Gud kommunikerede en gang? Her imod påsken kan jeg hurtigt få set hen på troen, Kristus, og at Gud kom til os sådan helt kødeligt. Hvor, Jesus er det evige sonoffer, og derfor skal jeg ikke til at give mig i kast med at ofre noget som helst.

Samtidig oplever jeg også, hvordan disse detaljer fylder mig med en ydmyghed. En ydmyghed om, at jeg tilbeder en Herre, som går op i detaljer. Som indsatte Aron og hans sønner efter at skarpe og præcise instruktioner var blevet fuldført. Og som gav dem skarpe og præcise instruktioner til, hvordan de kunne opfylde den opgave, de havde fået betroet.

Kan det være, at Gud i dag ønsker at indsætte hvert enkelt af os til at bringe de gode nyheder til mennesker i vores hverdag? Hvor vi har fået instruktioner, ligesom Aron og hans sønner havde fået det? I stedet for at ofre dyr og afgrøder, skal vi “ligne Gud som hans kære børn og vandre i kærlighed, ligesom Kristus elskede os og gav sig selv hen for os som en gave og et offer til Gud, en liflig duft.” Ef. 5,1-2.

Ligesom Gud indsatte Aron og hans sønner med ét formål at pege på Ham, sådan har Kristus også udvalgt os. Til at pege på Ham. Og ligesom, at Gud gav Aron og hans sønner en masse instruktioner, sådan har Jesus også givet os instruktioner igennem sit ord til os.