Skip to main content

Yuval

Yuval, som vi har været ved mandag og tirsdag i denne uge, er en jødisk messiansk kreativ/musik skole. Det fungere faktisk som en almindelig musikskole hvor man kommer til en times instrumentspil eller sang. De køre også enkelte hold med hebraisk, for børn som ikke går i folkeskole, men som evt. Får hjemmeundervisning. De har planer om at oprette flere hold pga. Stor efterspørgsel. De har også nogle kreative timer. Men det er primært musikken som folk kommer der for.

Kontoret er altid åbent om dagen og de unge som har timer hos Yuval kommer også tit efter skole, og hænger ud med hinanden. Det fik vi at opleve tirsdag eftermiddag. Her fik vi snakket med flere forskellige unge mennesker, i alderen 14-18 år. Det var meget spænende og inspirerende at høre om dem og deres liv her i Israel. Vi kom omkring mange emner i vores snakke. Bla. Forskelle på Danmark og Israel, Gud, det at være messiansk jøde i Israel, og ganske almindelige teenagetanker omkring livet. Man kan mærke at de elsker musikken og Jesus. De vil gerne dele ud af begge dele, og det er fantastisk dejligt at opleve syntes jeg!


I Israel har alle drenge værnepligt i 3 år, og piger i 2 år. Det spurgte vi en del ind til, og hvordan de tænkte om det. De syntes det er fint, og der er gode muligheder for at gøre karriere i hæren.

Vores job hos Yuval bestod primært i at Ryde ud i et pulterrum. Gøre alle tingene derinde fra rene, smide unødvendige ting ud, og stable det pænt ind i rummet igen. Derudover lavede vi småting som at vaske vinduer, vaske døre og vægge, og støvsuge. Resten af tiden snakkede vi med de unge mennesker.

Det var dejligt at møde en kæmpe stor taknemlighed for det lille stykke arbejde vi havde gjort. Det betød helt tydeligt meget mere for dem, end det føltes som for os.

Organisationen hedder Yuval fordi der i det gamle testamente bliver nævnt en mand ved navn Yuval. Han var nemlig den første musiker i biblen.