Skip to main content

Jews for Jesus


Mission i hele verden

Jews for Jesus eksisterer for at gøre spørgsmålet om, hvem Jesus er, til et uundgåeligt spørgsmål for jøder verden over. Derfor går de på gaden i verdens storbyer og stiller mennesker spørgsmålet: “Hvem mener du, Jesus er?”

”Jeg hilste på et par og spurgte, ”hvem tror du, Jesus er”, som jeg så ofte gør. De kiggede forundret på mig og sagde noget, jeg ikke forstod, mens de vinkede afvisende og gik væk. Vi gik videre, og jeg foreslog, at vi skulle bede til Gud om, at vi måtte få nogle gode samtaler. Mens vi bad på ungarsk, begyndte nogen at råbe bag os: ”Undskyld, vent, vent!” Derefter rørte nogen ved min skulder. Det var kvinden fra før. Hun sagde til mig: ”Undskyld, men jeg læste bagsiden af din T-shirt. Det er jo hebræisk. Hvem er I?” ”Vi er jøder, som tror på, at Jesus er messias,” sagde jeg. ”Jesus?” sagde hun. ”Men jøder tror da ikke på ham.” Jeg smilede. ”Det gør jøder som os.” De så først forbløffede ud, men det udtryk blev hurtigt afløst af interesse.

Ildi, om oplevelse fra kampagne i Budapest

Organisationen blev stiftet af Moishe Rosen i 1973 og har cirka 200 ansatte missionærer fordelt på 22 afdelinger i Nordamerika, Israel, Vesteuropa, det tidligere Sovjet, Sydafrika, Brasilien og Australien. Israelsmissionen og Israelsmissionens Unge har haft volontører med på Jews for Jesus-kampagner i USA, Israel, Ungarn, Rusland og Brasilien. Ud over traditionel gadeevangelisation holder Jews for Jesus opfølgende møder med bibelstudie og undervisning, evangelisation via internettet og bruger drama og musik.

Gemt i de store menneskemængder, Jews for Jesus når, og de mange pjecer, de deler ud, er der kvinder og mænd, jøder og hedninger, som møder Jesus. Nogle ser hans storhed og begynder at følge ham.

”’Kan du vise vej til indkøbscenteret?’ spurgte et par mig. Det kunne jeg ikke, men jeg ville gerne fortælle dem om Jesus Messias, som elskede dem og ønskede at tage bolig i deres hjerter og tilgive al deres synd. De fortalte, at de havde talt med Jews for Jesus et par dage tidligere og givet deres kontaktoplysninger videre der. Men i mellemtiden var de blevet klar til at følge Jesus. Jeg bad sammen med dem, og de tog imod Jesus midt på gaden i Tel Aviv!

Beate, om oplevelse fra kampagne i Tel Aviv

Støt Jews for Jesus her

 

Giv det bedste tilbage

Vil du være med til at give budskabet om Jesus tilbage til det jødiske folk?