Skip to main content

Ugens tora-portion

Det, jeg befaler dig, er ganske nær dig, siger Gud

5. Mosebog 29,9 – 30,20

Gud stiller sit folk foran sig. Foran sit ansigt. Hver og en står foran ham. Vælg ikke døden, men vælg livet og lykken og velsignelsen. Vælg ikke fristelserne. Men følg Guds befalinger, som bor hos dig og i dit hjerte, så du faktisk kan høre dem og følge dem.  For den vældige, evige, hellige Gud lader sine store befalinger bo i dit lille menneskehjerte. Som gave. Ikke som noget, du downloader selv efter eget ønske.

Es 61,10 – 63,9

Det er værd at tygge på og tænke over, at retfærdighed og lovsang er noget, Gud får til at spire frem. Lovsang til Gud og retfærdighed blandt mennesker er ikke produkter, mennesker kan skabe. Gud er den, der skaber dem. Han indhyller mennesker i frelse og retfærdighed. Det kommer til os udefra som gaver. Han giver selv det til os, han kræver af os. Selve dét er en gave, at han ikke holder sig fjern og afventende. Men hans hellighed er kærlighed, så han kommer til os, han sender sine ord, han sender sin Søn, han sender sin Ånd – han nyskaber.

Johs 12,41-50

Hvor er det overvældende, at Gud faktisk opsøger sine mennesker. Han kom i skikkelse af sin søn, Jesus Kristus. I Jesus møder vi Gud, og i Jesus møder Gud os. Jesus sagde dét, som Gud pålagde ham at sige. Han bor blandt os og i os ved sin Hellige Ånd. Altså igen: Initiativet er hans. For os er det alt sammen en gave. Hans hellige Ånd tager bolig hos os og derfor er hans ord nære. Ånden lægger Jesu ord i vore hjerter. Som en gave at tage imod og leve i. Derfor skal hans ord dømme os, hvis ikke vi tager imod gaven.