Skip to main content

Bibelstudie giver heling efter abort

Joakim Hjorth, Kommunikationsmedarbejder i Israelsmissionen, 11. maj 2018 Tiden efter at have fået en abort kan være utroligt svær. I Israel kæmper mange kvinder, som har været igennem indgrebet, med skam, skyld, sorg som følge. Derfor har en messiansk organisation sat et tilbud i søen, som skal hjælpe kvinderne med at bearbejde og overkomme den svære tid gennem bibelstudier.

En svær eftertid

Organisation Be’ad Chaim (”for livet”) blev grundlagt i 1988 og kæmper ifølge deres egen hjemmeside ”for at beskytte både børn og mødre i Israel.” Igennem uddannelse, rådgivning og forskellige projekter tilbyder de hjælp til kvinder, som er berørt af spørgsmålet om eller efterdønningerne af abort. Særligt iøjnefaldende er ”Project Moses”, som gennem sponsorer støtter kvinder, der vælger at beholde deres barn, med det nødvendige til livet som småbørns mor det første år – bleer, en vugge osv. Men deres seneste tiltag er rettet mod de kvinder, som har gennemgået en abort, og nu kæmper med svære emotionelle konsekvenser deraf. Lederen af Be’ad Chaim, Sandy Shoshani, fortæller: ”Beslutningen om at få en abort tages ofte for at undgå en krise, uden at overveje hvordan kvinden vil opleve det bagefter. Vi tilbyder kvinder muligheden for at hele efter en abort, da vi ved at Gud ønsker at vi skal være fri fra skyld og skam.”

Sat fri gennem Bibelen

Kvinderne tilbydes derfor et ”dybdegående Bibelstudie, hvor Guds Ords kraft og Helligåndens afsløringer kan skabe heling og frisættelse” som Sandy beskriver det. Studiet er bygget op omkring en bog med titlen ”Tilgivet og sat fri.” Den indeholder otte temaer, som depression, tilgivelse og Guds karakter og gennemgås med en rådgiver enten i grupper eller individuelt. Rachel, som er rådgiver for Be’ad Chaim, fortæller at det kan være utroligt svært for en kvinde, der har fået en abort at få en grundlæggende fred med Gud og aflevere dybt rodfæstet smerte og frustration til ham. ”Studiet handler om at turde lukke Gud ind, så han kan hele den smerte aborten kan have påført” siger hun.

Virkelig tilgivet

I en fredfyldt skov vest for Jerusalem ligger ”Be’ad Chaim’s Gardens of Life”. Et mindested for ufødte børn som er gået tabt gennem abort, spontan eller provokeret. Her er der mulighed for at mindes de små tabte liv, men også at søge fred og en form for afslutning for de berørte. Kvinderne kan her plante et lille træ, til minde om deres tabte barn. Tamara, en af de kvinder som har benyttet sig af bibelstudiet, sluttede sit forløb af med at gøre netop det. Hun siger: “Det var fantastisk. Jeg mødtes med Rachel på hendes kontor hver uge og hun ledte mig gennem hvert kapitel i bogen. Gradvist og blidt rørte Helligånden mit hjerte og jeg vidste at mit barn var hos Gud og at jeg virkelig er tilgivet.” Artiklen er en redigeret udgave af en artikel fra det messianske nyhedsmedie Kehila News. Læs den oprindelige artikel her: https://kehilanews.com/2018/01/30/forgiven-and-set-free-a-post-abortion-bible-study/