Skip to main content

Guds mission er for alle

I løbet af de sidste to uger har vi fået lov til at møde nye mennesker og lave en masse meget forskelligt arbejde. Det har vi gjort i forbindelse med de to organisationer: Chosen People Ministries og Jews For Jesus. De to organisationer ønsker begge at sprede budskabet om Jesus, og vi fandt ud af, at dette kan gøres på flere måder. Vi har dermed fået indblik i forskellige måder, man kan drive mission, og det gav stof til eftertanke.

  Det kan være en udfordring altid at tænke Guds mission ind i det arbejde, vi laver hernede, da vi får mange forskellige opgaver, og det ikke altid fremgår lige tydeligt, hvor Gud kommer ind i billedet henne. I vores tid med Chosen People Ministries skulle vi f.eks. hjælpe til ved en lovsangsaften, hvor vores opgave var at stå i en bar og lave kaffe. Da vi stod i situationen, følte vi os ikke til særligt stor nytte, for der var ikke særligt mange, der skulle have kaffe i løbet af aftenen, og vi følte i det hele taget ikke, at vi gjorde den store forskel. Efter arrangementet fik vi dog at vide, af arrangørerne, at de havde sat stor pris på vores tjans i baren, da det havde givet dem mulighed for at snakke med nogle af de ikke-troende om nogle vigtige spørgsmål. Vores arbejde viste sig altså at være ret nyttigt alligevel – også i forhold til Guds mission. Selvom vi skulle stå i baren, fik vi også mulighed for at være en del af lovssangsaftenen og mærke stemningen. Det var fascinerende at opleve, hvordan ånden var den samme, selvom sproget og landet var fremmed.I eksemplet ovenfor blev det tydeligt, hvordan det kan have stor betydning, at lave noget praktisk arbejde så andre har hænderne frie, og det samme gjorde sig gældende, da vi tidligere på dagen skulle hjælpe med at pakke bøger om Esajas 53. Bøgerne skulle en for en pakkes i konvolutter, så det kunne sendes ud til jøder og muslimer, der havde bestilt dem på nettet, og vi var dermed med til at sprede budskabet om Jesus som værende messias, mens vi sparede organisationens ansatte for mange timers arbejde, der nu kunne bruges på noget andet. Sidst men ikke mindst var vi en dag med til at uddele madposer til fattige mennesker i Jerusalem. Her blev Guds mission tydeligt gennem barmhjertighed og retfærdighed, og det var fedt også at få et indblik i denne form for mission.

 

Da vi ugen efter arbejdede sammen med Jews for Jesus, fik vi også et indblik i Guds mission gennem mange forskellige arbejdsopgaver. Allerede den første dag fik vi tilbuddet om at komme med på gaden og snakke med tilfældige mennesker om tro. Det foregik på den måde, at vi blev delt op i to hold, der hver fik et skilt med teksten “Smile, you’re loved” eller “What are you living for?”. Disse skilte skulle fungere som icebreakere for en samtale på gaden, og det blev både en grænseoverskridende og lærerig oplevelse for os alle. De følgende dage bød på noget mere praktisk arbejde. En af dagene arbejdede vi for et projekt ved navn “Joseph Projekt”, der modtager donationer af alt fra møbler til bleer, som de giver videre til folk, der har brug for det. Vores arbejde gik ud på at tage sikkerheds-censorer af tøj, sko og accessoires, der var blevet doneret til projektet og sortere det, inden det kunne videregives.

En anden dag skulle vi sidde og pakke stakkevis af takkebreve, som skulle sendes ud til de uundværlige støtter af Jews for Jesus. Begge arbejdsopgaver var igen eksempler på, hvordan vi kan tage en praktisk arbejdsbyde fra nogen, så de har hænderne frie til at gøre andet vigtigt arbejde, og vi mødte stor taknemmelighed, hvor vi var. Sidst men ikke mindst hjalp vi en dag med at grave ud i en gammel ruin og gøre rent på en discipelskole ved Baptist Village.Da vi sammen så tilbage på vores oplevelser og arbejdsopgaver fra de to uger, viste det sig, at det var meget forskelligt, hvad vi syntes havde været det bedste og mest meningsfulde for os hver især. For nogle havde det været fedest at snakke med folk på gaden, mens det for andre havde været den bedste oplevelse at sortere tøj og pakke breve. Denne opdagelse udfordrede os til at tænke på, hvordan vi selv kan indgå i Guds mission, når vi kommer tilbage til Danmark. Der er nemlig masser af muligheder for at gøre en forskel, hvis man opsøger det, og der er noget for enhver smag og evne. Budskabet om Jesus kan nemlig spredes på mange måder, og der er ingen tvivl om at Guds mission er for alle.