Skip to main content

Kommende præstepar på introtur


Anna-Marie og Hans Jørgen overtager stafetten som præstepar ved Den Danske Kirke i Jerusalem til august. Derfor var de i sidste uge på tur til Israel sammen med Bodil Skjøtt for at blive introduceret til arbejdet dernede. De har primært været i Jerusalem, hvor de har mødt mennesker, kirker og organisationer, som de kommer til at have relationer og samarbejde med, og så har de været på besøg i Tel Aviv hos vores partnerkirke Immanuelkirken og dets præstepar, Siv og Eyvind.

De er fyldt af indtryk efter turen.

Anna-Marie: “Det, der har gjort mest indtryk er at møde hele verden på et meget lille område. Indenfor den gamle by er det helt vildt at opdage, jeg vidste det godt, men at opleve, hvor forskellig etnicitet, klædedragt, arkitektur, kirkestil, alting, hvor forskelligt det hele er. Det kan ikke undgå at gøre et indtryk. Og jeg tænker, at det, der er fascinerende, er, at Gud er den samme, og han er der for enhver af de mennesker.”

Hans Jørgen: ”Vi har mødt mange mennesker gennem de sidste dage, også mange kirkefolk, som vi skal arbejde sammen med. Mest indtryk har det nok gjort, at vi har hørt nogle af deres livshistorier, og hvordan Gud har kaldet dem, både til tro, men også til en tjeneste lige her i Jerusalem, lige midt i mangfoldigheden. Jeg synes, det er enormt spændende at få lov til at blive en del af det.

Noget af det, der bliver spændende, er at finde ud af, hvordan den Danske Kirke spiller ind i alle de her ting, og alle de her mennesker, vi har mødt, som har en vision for at nå jøderne. Hvor er det, vi skal være med?”

Både de og vi ser frem til, at det tager form, når de rejser derned til august.