Skip to main content

Ain Karem, en bohemefyldt landsby

Hjemmet St. Vincent ligger i yndefulde Ain Karem, en landsby lige uden for Jerusalem, i Judæabjergene i sydvest. Jeg holder meget af at opholde mig her. Her er autentisk og rart, roligt sammenlignet med Jerusalem city. Storbyen ligger kun en bus- og letbanetur herfra.

Landsbyen emmer af boheme. Gallerier, raffinerede caféer, snirklede veje, eksotiske huse med blomstrende haver, figentræer, vinstokke, olivenlunde. Her bor kun 2.000 mennesker, men årligt kommer omkring 3 millioner turister og pilgrimme til Ain Karem – for kunsten, og endnu mere for historien, kirkerne og klostrene her.

Ifølge traditionen var Ain Karem stedet, hvor Maria besøgte Elisabeth, da de begge ventede sig. På torvet er en kilde, hvor de to kvinder mødtes. Mary’s Spring. Landsbyen er centreret om den. Og så er der stedet, hvor Johannes Døberen fødtes. På bjergsiderne omkring landsbyen virrer den solvarme luft af cikadesang og historie. Ovenfor landsbyen ligger Israels berømte Holocaust-museum, Yad Vashem. Også det store Hadassah Hospital kan man se herfra.

Så sent som i dag har jeg sagt, at jeg holder meget af at bo og arbejde her. Det mærkes lidt som at høre til.