Skip to main content

“Den unge mands ansigt lyste”

Af Andy Ball, indehaver af Bibelselskabets bibelbutik i Tel Aviv. Teksten er oversat af Kirsten Bitsch Lang, 30. august 2019

Vi er altid meget begejstrede, når nogen kommer til vores butik, og vi får lov til at give eller sælge ham hans første bibel. Det er sket ofte i år.

For få dage siden kom et ungt par ind i butikken. Kvinden var fra Indien, og manden var fra Israel. De spurgte efter en bibel på hebraisk. Den unge mands ansigt lyste så meget, at jeg blev nødt til at spørge ham, hvad det var, der var sket i hans liv. Den unge mand svarede, at han lige havde sagt ja til at lukke Jesus ind i sit liv. Vi var meget begejstrede, og vi sagde til ham, at vi også var jøder, der troede på Jesus.

Den unge mand begyndte at stille en masse spørgsmål, og han var ligesom en svamp, der ville vide så meget som muligt om, hvordan troen på Jesus havde ændret vores liv, og hvordan vores forældre reagerede, da vi fortalte dem, at vi troede på Jesus.

Han fortalte os, hvordan han var kommet til tro:

“Jeg mødte min kone, som var troende. Hun delte evangeliet med mig, og for sjov begyndte jeg en dag at læse i min kones bibel. Jeg ville læse Det Nye Testamente for at overbevise hende om, at det var forkert at tro på Jesus som hendes Messias.

En dag, mens jeg læste i Det Nye Testamente, følte jeg, at Jesus talte til mig, og jeg var chokeret. Der gik det op for mig, at Jesus er den sande Messias, og jeg gav mit liv til ham. Nu er vi så her, hvor jeg er på vej til at købe min første hebraiske bibel.”

Han fortalte også, at han havde delt de gode nyheder med en ældre kvinde, og at han også ville købe Det Nye Testamente på hebraisk til hende.

Vi takkede Gud sammen, og vi var meget begejstrede for, at den unge mand allerede delte evangeliet med andre. Vi gav ham en masse materialer, der kunne hjælpe ham til at vokse i hans nye tro, og vi gav ham nogle nye testamenter, han kunne dele med sine venner.

I må meget gerne bede for denne mand, der skal til at dele evangeliet med sine forældre og fortælle dem om sit nye liv. Bed for visdom og for, at han vil vokse i troen, og at hans ansigt fortsat vil lyse og på den måde vise, hvem Jesus er.

Støt Bibelselskabet og Andys bibelbutik i Tel Aviv her.