Skip to main content

En levende kirkegård

Vi har brugt to dage på CM&A’s kirkegård i Jerusalem. Denne kirkegård er helt særlig, den er levende, ikke på en uhyggelig spøgelses agtig måde, men i den forstand at Guds ord og evangeliet om Jesus her bliver levende, for eksempel gennem et utrolig stort og smukt maleri og forskellige personligheder. Her kommer man ind og kigger man til højre ser man et kæmpe vægmaleri der kronologisk viser historier fra biblen.

På kirkegården møder man Meir – han er en ældre mand, som har brugt det meste af sit liv på at fortælle folk budskabet om Jesus, og gør det nu gennem denne kirkegård, hvor han fortæller besøgende historier om dem der ligger begravet eller via maleriet spreder evangeliet. På kirkegården kunne man også møde Scott, en amerikaner der gik rundt med sin guitar og snakkede med besøgende og delte evangeliet, han var med til at skabe en utrolig hyggeligt stemning, en stemning ingen af os har mødt på samme måde på nogen dansk kirkegård.
Kirkegården set fra  hvor vi spiste frokost
Kirkegården set fra hvor vi spiste frokost

Vi hjalp ham med at rive blade sammen den første dag, hvilket var en stor hjælp for ham da der i weekenden skulle være et stort kultur event, derfor ville der komme mange besøgende, det var stort at mærke hvordan han var helt overbevist om af Gud havde planlagt præcis hvornår vi skulle komme.

Denne kirkegård har vist os hvordan man kan være en del af Gud mission alle mulige steder og på mange forskellige måder, vi havde nok aldrig tænkt på at en kirkegård kunne bruges på den måde, men det var så fedt at opleve denne lidt utraditionelle måde. Det smukke maleri var en god indgangsvinkel til at komme til at snakke om biblen. Det var for nogle af os en meget stor oplevelse at gå og kigge på disse historier som vi har hørt så mange gange som små, fortolket i smukke billeder, det gav historierne en ny vinkel og nyt liv. Vi glædes over at disse billeder måske også kan være med til at give besøgende nyt liv i Jesus.
image image
Forskellige spots på væggen
Forskellige spots på væggen


/missionspiloterne