Skip to main content

Forelsket i kristendommens jødiske rødder

De cirka 40 mennesker, som var mødt frem til Israelsmissionens studiedag på TORVET i Aarhus, hørte bl.a. om teologistuderende og nyligt hjemvendt kirkevolontør Kristoffer Simonsens nylige forelskelse i kristendommens jødiske rødder.

”Gennem arbejdet med kristendommens jødiske rødder lærte jeg, at evangeliet ikke først begyndte i det Nye Testamente! At evangeliet ikke først begyndte med Kristus,” fortalte Kristoffer begejstret. Det var tydeligt, at det virkelig er et område, som har berørt ham dybt. ”Evangeliet er svaret på Guds trofaste frelsesplan og Guds store løfter. Evangeliet begyndte allerede med udvælgelsen af Abraham og viser sig hele vejen gennem Israels historie og fik sit lovede klimaks i Messias. Evangeliet hænger sammen. GT og NT hænger sammen!” proklamerede Kristoffer, som havde fået til opgave at fortælle os, hvorfor emnet er kommet til at betyde så meget for ham.

Jan Holm Morten, sognepræst ved Kristkirken i Kolding, er også begejstret for at undervise om kristendommens jødiske rødder – et emne han da også er yderst kvalificeret i gennem sine 10 år i Israel som præst i hhv. Den Danske Kirke i Jerusalem samt Immanuelkirken i Jaffo. Han arbejder lige nu på en bog om de jødiske fester i et kristent perspektiv.

Kontakt os endelig, hvis du har lyst til at høre mere om muligheden for at bestille undervisning om dette emne.

Signe og Conrad er lige vendt hjem efter et år som volontører ved Immanuelkirken i Jaffo. De fremhævede begge det stærke fokus på Jesus som centrum i det fællesskabt, de ledte, mens de var der. De unge har meget forskellig baggrund, men ved at fokusere på det, de er fælles om, får de fællesskabet til at blomstre.

Nicolai har været volontør hos både Musalaha og Det Palæstinensiske Bibelselskab. For giver det rigtig god mening, at Israelsmissionen har disse to samarbejdspartnere. Særligt gennem Musalahas arbejde er der mulighed for at arbejde med forsoning, og på den måde kan man være et konkret vidnesbyrd, fortalte han.