Skip to main content

Kram og kindkys

Vi har nu tilbragt torsdag, fredag og lørdag på lejren FCSI, som er i sammenligning med de danske KFS-lejre. Vores opgave på lejren har egentlig været meget enkel og ligetil, da vi bare skulle hjælpe lidt til i køkkenet ved alle måltiderne. I køkkenet blev vi mødt af en flok herlige køkkendamer. Vi blev budt velkommen med kram og kindkys. Igennem de 3 dage på lejren, har vi fået utallige smagsprøver i køkkenet og smagt mere israelsk mad. Det bedste af de hele er køkkendamernes store taknemlighed. Jeg syntes ikke vi gjorde det store, men de var virkelig taknemlige og efter hvert måltid fik vi et kram og sagde at vi nu skulle gå ud og hvile os. Selvom der kun var en af køkkendamerne som kunne engelsk, kunne man mærke og se at det havde stor betydning for dem.

Ramona er hende som står mellem Anna og Katrine. Det var hende som satte os igang og sagde hvad vi skulle, da hun var den eneste som kunne snakkke engelsk. Hun var simpelthen så sød og gæstindbydende. Hun insisterede også på at give os et lift til Haifa fordi de alligevel skulle hjem (da de bor i Haifa). Desuden blev vi inviteret til en gudstjeneste her søndag aften, som vi deltog ved. Det hele var på arabisk, så vi forstod ikke rigtig noget, selvom Ramona prøvede at oversætte lidt. Det var en virkelig god og unik oplevelse.

På lejret har vi også oplevet mange andre ting, da vi kun skulle hjælpe til ved måltiderne. Vi har været til meget intensiv bibelstudie på engelsk sammen med mennesker fra hele verdenen. Derudover har vi ved en fejltagelse oplevet at lovsynge på arabisk, da vi gik forkert og en af lederne pointerede dette foran alle araberne i rummet. Vi listede stille ud, og det var super pinligt. Bag efter er jeg egentlig meget glad for at vi gik forkert, da de var vildt fedt at opleve engelske lovsange på arabisk og ikke mindst lovsangsglæden. I fritiden har vi nydt de grønne områder, da lejren ligger et stykke fra den nærmeste by. Her er vildt idyllisk. Grønt græs, nolge få palmer og frugttræer. Det har jeg virkelig nydt.

Det har været en vild fed oplevelse og lejr-stemningen har virkelig været på det højeste, men det som jeg vil tage med herfra er køkkendamerne taknemlige kram og kindkys.

https://youtu.be/SwFIBr6NWLk