Skip to main content

Vær med til at være lys i Jerusalem

Den Danske Kirke ligger midt i Jerusalem og er et vidnesbyrd om evangeliet. Både når mennesker lader sig bruge af Gud i deres møde med andre, men også når jøder, ateister, danskere og arabere kommer til kirken og får et positivt perspektiv på, hvem Jesus er. Med din støtte gør du det muligt at give lyset fra korset videre – midt i Jerusalem.

Opmuntrende vidnesbyrd fra kirken

For mig står det stadig som en lidt mærkværdig oplevelse. Jeg var kirkevolontør i Den Danske Kirke, og en aften gik jeg ned mod Jaffa Gate i aftensolen. Der kom en ortodoks jøde imod mig, og han insisterede på, at der kom et lys ud fra det kors, jeg havde om halsen. Han hed Israel, og han var meget nysgerrig på korset. Jeg fortalte ham om, hvem Jesus var, og han spurgte, om han måtte få korset. ’Modtag Guds kærlighed i Jesus,’ sagde jeg og gav ham det. Han tog det på under skjorten. Jeg bad for ham, og lidt senere tog han afsted i en bus. Jeg har ikke set eller hørt fra ham siden, men jeg er sikker på, at Gud havde en plan med ham.

Asbjørn Sahlholdt, tidligere kirkevolontør

Man så folk kom til tro – og man hørte om det. Det er jo helt fantastisk, at der var nogen, som tog imod budskabet og stadig holder fast ved det den dag i dag.

Jens Arne Skjøtt, tidligere præst i kirken

Der er noget særligt ved at have en dansk kirke på så historisk et sted. Jerusalem skaber en religiøs nysgerrighed. Jeg har fået nogle spændende snakke med danskere hernede, som jeg aldrig ville få på samme måde i Danmark, fordi Jerusalem skaber nye spørgsmål til troen, som vi gennem Den Danske Kirke har mulighed for at gribe”.

Henriette Engberg Jensen, tidl. kirkevolontør og teologistuderende

”Som dansk kirke har vi en indgang til både danskere og danske jøder i Israel. Det er en unik mulighed, vi ikke kan få andre steder i verden. En mulighed for at elske jøderne, som de er, ligesom vi kan være til stede for en mangfoldighed af baggrunde hernede.”

David Serner, præst i Den Danske Kirke

”Gennem Den Danske Kirke har vi været til stede i Jerusalem over mange år. Det skaber en stabilitet og relation der gør, at vi på en særlig måde får mulighed for at række Guds kærlighed ud til mennesker.

Henriette Engberg, tidligere kirkevolontør