Skip to main content

Speed dating, Gedemælk og meget mer

Shabbat Shalom!

Nu er vi endelig klar med det aller første blogindlæg, JUHHUU!!!

Tirsdag d. 5 September ankom vi til Tel’aviv lufthavn, kl.2.30. Nogle af os (Anne Sofie, Heidi og Esben) smuttede igennem paskontrollen forholdsvis hurtigt. Derimod blev Marie og Tabita bedt om at tage en ekstra samtale, ved et halv proppet vente værelse. Det svedte vi allesammen lidt over for en stund, men heldigvis slap de igennem efter 1 1/2 times tid.

Vi blev hentet af David Serner (Præst i Den Danske Kirke), og ankom kl. 6.30 ved New Gate – den nærmeste port ind til vores lejligheder.

De næste par dage fortalte vi hinandens livshistorier, og har nærmest på en speed dating måde lært hinanden bedre at kende!

Missionspiloter i de smalle bazar gader
Her efter har vi været turister i byen, bla. set The Garden of the Tomb/Gravhaven, The Western Wall/Grædemuren og Church of the Redeemer (som er den Lutherske kirke, hvor Den Danske Kirke holder til). – Ved et flot åbent café område ved Den Danske Kirke, har vi haft undervisning ved Nanna Forum (Kirkevolontør). Temaet har været Guds Mission disse dage, og det er ekstra særligt at få undervisning omkring dette; da vi befinder os midt i et kæmpe smeltedigel af forskellige religiøse grupper!

Pigerne laver mad til Shabbats måltidet
Her fredag d. 8 har vi været været med til Shabbat måltid hjemme hos familien Serner. Det var spændende at opleve en af de jødiske traditioner, og vi hyggede os med god mad (som os missionspiloter havde forberedt), vin og godt selskab! – Her efter tog vi en Araber-bus hjem (da jøderne holder Sabbat). På gåturen hjem går det op for os, at vi er begyndt at føle os godt hjemme; og føler os ikke som en del af de øvrige turister.

Det er noget helt særligt at bo i Den Gamle By i Jerusalem. Få hundrede meter og vi er ved de smalle bazar gader, hvor tusindvis af turister færdes, og blot 1-2km vest på; så er vi ved det nye moderne jødiske kvarter (Vest Jerusalem). Men det at bo midt i blandt helt vante beboer er meget særligt, og det gør at vi føler os godt og tryg tilpas.

Vi har fundet os et par stam steder at købe ind, dog har vi skulle lede længe efter en normal mælk; og har fundet ud af at gedemælk og kærnemælk ikke smager for godt i længden!!!