Skip to main content

”Vi må ikke svigte dem, der er kommet til tro”

Af Kirsten Bitsch Lang, 26. april 2019

Ebenezerhjemmet er et plejehjem i Haifa for jøder og arabere, der tror på Jesus. Else Christensen har arbejdet her som ledende sygeplejerske fra 1991-1997, og for hende er hjemmet noget helt særligt:

”Den diakonale og åndelige omsorg på Ebenezer er afgørende for, at de ældre kan holde fast i troen,” fortæller Else.

Selvom der er mange sprogbarrierer, da plejehjemmets beboere taler alt fra jiddish til russisk, så står fællesskabet på trods af forskelligheder som en stærk faktor i arbejdet:

”Det bedste ved at arbejde på Ebenezerhjemmet var at se kristne arabere og messianske jøder sidde sammen til morgenandagt og sige; ’når Jesus har tilgivet os, så kan vi også tilgive hinanden’,” fortæller hun.

Ebenezer har andagt hver dag, og det er unikt i Israel, at ældre her kan have åndeligt fællesskab med andre kristne. Desværre lever hjemmet ikke op til de standarder, som et plejehjem skal på grund af nye regler. De bliver derfor nødt til at bygge en plejeafdeling til flere millioner kroner for fortsat at kunne drive plejehjem.

”Det ville være forfærdeligt for de ældre at skulle flyttes til andre plejehjem, hvor de ikke kan have åndeligt fællesskab med andre, så tak og lov for, at indsamlingen til en ny afdeling er i gang,” fortæller hun.

Når Else husker tilbage, så står fællesskabet på trods af forskelligheder som en stærk faktor i arbejdet:

”Det var fantastisk at arbejde på Ebenezerhjemmet, og man kom til at holde af de mennesker, der var der. De havde ikke altid haft det let. Mange led af posttraumatisk stresssyndrom (PTSD), og alligevel kunne man glæde sig over, hvordan Gud arbejdede med dem på trods af, hvad de havde været udsat for.”

Else har Ebenezerhjemmet på hjerte. Også i dag, selvom hun ikke længere arbejder i Israel:

”Målet er det samme i dag, nemlig at de ældre jøder skal bevares i troen. Og det er så vigtigt, vi bliver ved med at huske dem. Der er stadig mange traumatiserede jøder, der har brug for omsorg,” mener Else.  

Vi håber, at du også vil støtte indsamlingen til den nye plejeafdeling på Ebenezerhjemmet, så de ældre fortsat kan blive på Ebenezer og holdes fast i troen.

Tak for din gave!