Skip to main content

“Live, learn, SERVE, grow”

Gennem organisationen Serve Nazareth, tjente vi ved Nazareth village.

Nazareth village – tilbage til det første århundrede – og en verden som så helt anderledes ud end den gør i dag. Vi var så heldige at få lov at komme en uge hvor der kom utrolig mange besøgende, en dag var der endda 700 mennesker forbi. Så der var nok at lave, vi piger hjalp i køkkenet mens drengene fjernede utrolig mange sten fra en mark så der kunne blive sået korn senere, alt imens vi også var en del af det levende museum.
image
Karina med æslet Moisie
image
Der blev plukket rigtig mange oliven som senere bliver serveret til gæsterne
image
Her er vores venner Samir og Christof
image
Der er fjollerier og glæde selv efter en lang dag med arbejde
Drengene med deres fine vogn (de havde heldigvis en trillebøre fra det 21. Århundrede til alle stenene)
Drengene med deres fine vogn (de havde heldigvis en trillebøre fra det 21. Århundrede til alle stenene)
image
Alle missionspiloterne i det fine tøj

Vores ophold hos Nazareth village har givet os utrolig meget – vi har set os selv i tøj fra det 1 århundrede, mødt en utrolig taknemmelighed for vores arbejde fra de andre medarbejdere, fået lækkert bibelsk måltid hver dag (det der blev serveret for de besøgende) fået ondt i kinderne af at smile så meget til kameraet når turisterne ville tage billeder med os, følt at vi gjorde en forskel og bedst af alt lært mere om Guds mission haft mulighed for at tjene ham. Gennem denne turist attraktion blev Jesu ord forkyndt både i det man som besøgende så og hørte.

Det har været en gave for os at få lov til at opleve den hverdag Jesus levede i så konkret, i den by han voksede op i, gå i tøj som han gjorde og generelt gøre ting som man gjorde det dengang. Bibelen er jo skrevet dengang derfor giver det utrolig god mening at lære mere om den tid og dykke ned i hvordan samfundet fungerede, hvordan mennesker levede og tænkte, ved at gøre det bliver det nemmere at forstå biblen og forstå de ting Jesus sagde eller gjorde. Hermed en opfordring til at besøge Nazareth village og ellers generelt bruge tid på at lære mere om de jødiske rødder som kristendommen har.

I denne uge, med hårdt arbejde fik vi lov til at ‘live, learn, SERVE, grow’ vi fik en t-shirt med disse ord på og den gav anledning til eftertanke. Netop at tjene taler Markus om i kapitel 10,45 at selv Jesus kom for at tjene og vi erfarer gang på gang her i Israel hvilken gave det er at tjene andre og Gud samt hvor meget man for lov til at lære og vokse gennem det.